VRIJDAG 21 juni 2019 GOIRLE ZINGT

Op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juni heeft het MidZomer Festival wederom een spectaculair programma staan op het Kloosterplein in Goirle. Het begint inmiddels een traditie te worden om internationaal talent naar Goirle te halen en ook dit jaar is dat gelukt. Tijdens de Tribute Night zien jullie dit jaar een fantastische tribute aan Tina Turner! De vrijdag blijft als vertrouwd Goirle Zingt en het zondagmiddagprogramma richt zich op de muzikale invulling voor de volwassenen en spelmogelijkheden voor de kinderen. 

De presentatie van de vrijdagavond is net zoals voorgaande jaren in handen van Mark van Amelsvoort, Roy van Gils en Bart Melis. Tevens zien we ook weer in 2019 de muzikale ondersteuning door Ley River Bigband. Uiteraard is Coverband Blast weer van de partij met speciaal voor deze avond ingestudeerde nummers. Dit jaar hebben we maar liefst vier deelnemende koren: Popkoor ZO!, Ladies First, De vrolijke Noot, Vocal Sound en natuurlijk JULLIE! Want alle zangers en zangeressen staan in dienst van jullie: liefhebber van een meezingfestijn! Het thema van dit jaar is Royal Party. Zowel de liedjeskeuze als de aankleding van de artiesten en het plein is hierop afgestemd en we dagen het publiek uit zich zo Royal mogelijk te kleden! 

Zaterdagavond gaan die voetjes van de vloer! Om 20.30 uur opent That's Live de zaterdagavond en laten zij heel Goirle de spieren opwarmen voor de rest van de avond. Daarna, omstreeks 22.15 uur staat er, rechtsreeks vanuit Engeland, een spetterend Tina Turner Tribute, Totally Tina. Al haar grootste hits komen langs en opzwepende arrangementen worden omlijst met 4 prachtige danseressen. Een ensemble van 10 personen die een wervelende show neerzetten! Voorafgaand aan That's Live, gedurende de korte ombouwtijd tussen That's Live en Totally Tina en als afsluiter staat DJ Barend paraat om de avond muzikaal tot één geheel te vormen!

Natuurlijk is er ook op de zondagmiddag weer enorm veel te beleven op het Kloosterplein!

De eerste band is bekend van de MuziekFabriek te Tilburg, actief bij De Boemel, namelijk Back-up band. Voor de jeugd wordt een te gek springkussen en een zandbak geplaatst waarbij het Jeugd Vakantiewerk voor de begeleiding zorgt.

De afsluiter van MidZomer Festival 2019 is dit jaar CoverUp!. Een 10-mans All Round Coverband uit Dongen.

Ze spelen geen standaard repertoire, maar gieten nummers in een ander jasje, spelen medleys en veel live versies waardoor nummers krachtiger worden. De muziekstijl is zeer divers en gaat van Beyoncé tot James Brown en van Bruno Mars tot Pink. De nummers worden bewust gevarieerd gekozen, zodat er voor ieder wat wils is, Met name Pop, Rock en Soul komen voorbij. De energieke show van CoverUp staat gegarandeerd voor een feestje en zet het plein op zijn kop!

 

Het programma duurt tot 19.00 uur. Uiteraard zijn er voldoende plekken rondom het Kloosterplein waar jullie terecht kunnen om een klein hapje te eten en zo niets van het programma te hoeven missen!

© 2019

VOLG ONS!